חפש מאמן

איזור בארץ
 
התמחות
 
Super User

Super User

Aliquam erat volutpat. Proin euismod laoreet feugiat. In pharetra nulla ut ipsum sodales non tempus quam condimentum. Duis consequat sollicitudin sapien, sit amet ultricies est elementum ac. Aliquam erat volutpat. Phasellus in mollis augue.

כתובת האתר: http://www.youjoomla.com

 פפסי הוא כלב מעורב גדול שנמצא ברשותי(מעניינת המילה "ברשותי" האם הכוונה לכך שהוא תחת הרשות שלי,כאילו אני ראש עיריית סינגולדה והוא אחד התושבים?) כשבע שנים מאז היותו גור שובב.יש לו רעמת שיער אימתנית שבימי הגשם הופכת לראסטות ארוכות ועיניים ירוקות חומות וכמו בכל הקלישאות על כלבים,נאמנות ואהבה אין קץ.

 

לפני כשנה לערך בחורף שעבר, פפסי החל לנבוח ללא הפסקה פשוטו כמשמעו,מזריחת השמש ועד שקיעתה.לפפסי יש נביחה  עתירת דציבלים ובאסים, תארו לעצמכם שנכנסתם למועדון או מסיבת טבע בעוצמה ובווליום של מסיבה ובמקום מוסיקה תשמעו נביחות.

 

הייתי בטוח שפפסי התחרפן,החליק על השכל או לחליפין החליט להפוך את חיי למקבילה הכלבית לגיהינום.ההשפעות על איכות חיי היו דרמטיות,מנוחת צהריים תשכחו מזה,תלונות מהשכנים בשפע,איום בהרחקתו מהקיבוץ,יציאה החוצה בגשם סוחף כדי לצעוק לו "פפסי שקט!"(בשלב הייאוש רק פתחתי את החלון וצעקתי,מה שהרתיע אותו בערך ל 30 שניות).

והכי הכי חשוב פשוט נעלם המושג הנקרא "שקט",אותם רגעים בהם לוקחים נשימה עמוקה ולא שומעים את הילדים,ולא שומעים מוסיקה או טלויזיה ברקע ומרגישים באמת לבד במובן השקט והמרפא של המילה.

 

בקצרה לאחר שבועיים כאלו בהם ניסיתי כל מיני פתרונות סרק (וביניהם שקלתי ניתוח לניתוק מיתרי הקול)ועצביי היו מרוטים,חשופים ורוטטים.

הגליתי את פפסי לחצר האחורית המרוחקת של הבית ובתחושה של "או אני או הוא" קשרתי אותו לעץ.

פפסי כמובן המשיך לנבוח ולנביחותיו נוסף טון של עלבון ומרמור,ולאות מחאה סירב להיכנס למלונה ועמד בגשם השוטף ונבח עצמו לדעת.

 

אצלי קרה משהו מוזר,מצד אחד הקלה ניכרת בעוצמת הרעש בגלל המרחק וחזרה לשפיות מסוימת ומצד שני כל פעם שיצאתי ממכוניתי ראיתי את פפסי קשור ורטוב,מבוסס בבוץ עם פרווה מטונפת ונראה ככלב אשפתות ולבי נכמר עליו.אך מייד כשחציתי את השביל אל ביתי שבתי והקשחתי לבי והתעלמתי מקריאותיו.

 

וכך במשך חודש חורפי רטוב וקר אימנתי עצמי להתעלם ממצבו,ניזון מכעס ואפילו אכזבה מהתנהגותו וכפיות הטובה שלו שהובילה לכך,בקיצור אמרתי "מגיע לו".

באחד הימים יצאתי ממכוניתי ובעודי ממהר לצאת לדרכי אני שומע שקוראים בשמי ורואה את רינה שעובדת במזכירות,וללא אקדמות היא ניגשת אליי ואומרת לי שכבר שבועיים שהיא עוברת ורואה את הכלב בודד ומתבוסס בבוץ ונראה עלוב ועצוב וש"ככה לא מתנהגים לכלב שלך".

ותוך כדי שאני מתנצל ומנסה להסביר אני מסתכל על פפסי שנראה כמקבילה הכלבית להומלס וכולו נרגש ונלהב לקראתי,ופשוט מתבייש בעצמי.

 

עצרתי את נאום ההגנה שלי,אמרתי לרינה שהיא צודקת ושאני מתנצל והבטחתי לטפל בכך מייד.ואכן כך עשיתי,לקחתי את פפסי למקלחת חמה ייבשתי אותו והכנתי לו מצע חם במרפסת המקורה.לעצמי הכנתי קפה שחור ויצאתי למרפסת לעשן סיגריה כשפפסי רובץ לרגליי,ראשו בין רגליו ועיניו הירקרקות עוקבות אחריי והרגשתי טוב ונכון ואסיר תודה לרינה.

 

במבט לאחור אני בוחן ומנסה להבין מה השיעור שהיה פה בשבילי?מה נשאר איתי?

 

עבורי בעיקר ההבנה שבכל פעם שאיני פועל לפי ערכיי(במקרה זה אהבה נאמנות ואחריות כלפי כלבי)גם אם יש רווח בטווח הקצר,זה יוצר דיסוננס פנימי שלא מאפשר לי לחיות את חיי בהרמוניה.

כמו גיטרה לא מכוונת שמנגנת מלודיה נעימה לקהל שומעיה אך חורקת באזני הנגן.

למידה חשובה נוספת הינה ההבנה כמה חשוב לכוון את מיתרי לבך,וגם אם רועש בחוץ להישאר קשוב למה שחשוב לשקט שבפנים.

ואם פרטת/זייפת על הגיטרה תמיד אפשר לעצור לכוון לצליל הנכון וליצור הרמוניה.

כמעט תמיד אפשר לתקן ותמיד אפשר להשתפר וזה משתלם.

עלי לשים לב ולשנות מבפנים החוצה ולא לאפשר לשינוי בחוץ לשנות את הפנים שלי..

 

כדי לסגור את הסיפור,גיליתי שפפסי פיתח פחד מדבורים.כנראה בגלל שנעקץ וכל פעם ששמע (ולכלבים יש שמיעה מפותחת) דבורים בסביבה פתח בנביחות האימתניות שהיו כנראה קריאות  "הצילו.הצילו" או "מלח מים.מלח מים".ובני ואני בנינו לו כילה במרפסת אליה אנו מעבירים אותו בכל התקף פראנויה ומייד כשגוללים אותה מטה הוא נרגע וגם אני..

 

 

 

 

גבי סינגולדה

 

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אם אתם רוצים לסגל לעצמכם אורח חיים נכון, אתם ודאי יודעים עד כמה שילוב בין תזונה בריאה יותר, פעילות גופנית עם מאמן כושר אישי וגם הימנעות מלחצים מיותרים, יכולים לתרום לכם לא מעט ונחשבים לכאלה שכדאי לשלב במהלך היום יום. הנה, לפניכם, כמה טיפים שיוכלו לסייע לכם בשמירה על אורח חיים נכון:

1.      התחילו את הבוקר שלכם עם קפה טוב, ארוחה טובה. כולנו יודעים עד כמה ארוחת הבוקר חשובה לנו, ובכל גיל. כדאי שהארוחה תכיל ירקות טריים מסוגים שונים, המכילים סיבים תזונתיים, הנחשבים כחלק מתזונה נכונה יותר. לסיבים התזונתיים ישנם יתרונות בריאותיים רבים והם גם מסייעים לתחושת השובע. שתיית קפה באלאנס  , למשל, המכיל סיבי תירס וסיבי עולש, ולאחר הארוחה, יכולה לתרום לתחושת השובע שלנו, ובדרך זו גם למנוע מאתנו נשנושים וחטיפים מיותרים בהמשך.

2.      שלבו פעילות גופנית – נכון, היום שלכם וודאי עמוס בלא מעט מטלות, אולם סביר שמרביתן מתבצעות מול המחשב. ולכן, כדי לשמור על בריאות טובה יותר, הקפידו לשלב אימון כושר אישי , ומספר פעמים בשבוע ובתור התחלה אפשר לנסות אימון כושר אישי ללא התחייבות. זו יכולה להיות הליכה של שעה בפארק, או שעת אימון בחדר כושר. זו יכולה להיות שחייה של חצי שעה בבריכה או כל רעיון אחר שעולה לכם, המאפשר לשפר סיבולת לב ריאה ולחזק את השרירים והעצמות של גופנו.

3.      הקפידו על ארוחות מסודרות לאורך כל שעות היום – וודאו שאתם אוכלים שלוש ארוחות מסודרות בכל יום ולא "חוטפים" בין הארוחות. אם סדר היום שלכם איננו מאפשר זאת, הקפידו, לכל הפחות, להקדיש זמן לארוחה אחת טובה. בתום הארוחה תוכלו לקנח שבשתיית קפה באלאנס, התורם, כאמור, לתחושה של שובע בשל הסיבים התזונתיים והחלבונים שבו.

4.      קחו פסק זמן וצאו לחופשה קצרה – הקפידו לקחת פסק זמן מדי פעם, צאו לחופשה של כמה ימים או אפילו קחו לכם יום אחד בחודש שבו תוכלו לעשות את כל מה שאתם אוהבים. בין אם זה מסע קניות, "בטן גב" מול הים או אפילו טיפול מפנק בספא.

שילוב נכון בין כל אלה עשוי לתרום לכם לא מעט, ובתנאי, כמובן, שמקפידים לשמור על איזון נכון, כחלק מאורח חיים בריא יותר.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

משברים בזוגיות הינם חלק בלתי נפרד מכל מערכת יחסים נורמאלית, אחד המפתחות החשובים ביותר למערכת יחסים יציבה היא ההבנה שניתקל במכשולים ואנו רק צריכים לדעת להתמודד איתם. אם הייתי צריך לשים את האצבע על ההבדל בין זוגיות אידיאלית לזוגיות בצרה כנראה שהייתי בוחר ביכולתו של האדם להבין את עצמו, ככל שנכיר את עצמנו לעומק ונדע לומר לבן זוגנו אלו ממעשיו פוגעים בנו ואלו מסבים לנו אושר כך תשתפר היכולת לתקשר אחד עם השני.

 

במהלך תקופת ההיריון ישנן לא מעט רגעי משבר, בין אם מדובר בבעיות פוריות או חלילה היריון שנגמר בהפלה או  אפילו מדובר בתחושת "דאון" שלאחר תקופה מרגשת זו. אימון זוגי עוזר לפתור בדיוק בעיות אלו ומביא את בני הזוג למצב של תקשורת טובה יותר ובריאה יותר.

 

מהו אימון זוגי

מדובר על תהליך, שמטרתו היא לקרב בין בני הזוג ולהפגיש בין רצונותיהם ושאיפותיהם. כמו בכל תהליך דרושה השקעה ורצון אמיתי לשינוי מצד בני הזוג על מנת להביא למהפך, לכל אורכו של התהליך יסמנו בני הזוג מטרות ויוכלו צעד אחר צעד לחוש בהתקדמות.

 

כיצד תהליך זה מבוצע –

בתחילה תיערך היכרות בין המאמן לזוג, מטרת ההיכרות היא להגיע למצב של הבנה והכרה במצב, בערכים המשותפים ויצירת בסיס יציב לקשר בין בני הזוג. בהמשך ינסחו בני הזוג ביחד עם המאמן מסמך יעדים, במסמך זה יתארו הצדדים את המציאות אותה הם מעוניינים להשיג בסיום התהליך, כמו כן גם יתבקשו הצדדים להתמודד עם המשבר פנים מול פנים ולמצוא את הסיבות אשר הביאו למצב זה. לאחר הבנה מעמיקה יגיע שלב הביצוע – בשלב זה ייכנס התהליך למסגרת של עד 15 מפגשים בממוצע (תלוי בקצב ההתקדמות הזוגי), במהלך המפגשים יעבדו הזוגות על הנקודות אשר צפו מעל פני השטח בשלב הקודם.

 

אימון זוגי לאחר הלידה

מדובר באחד האירועים הכי משמעותיים אותם יחווה האדם במהלך חייו, חוויה זו מביאה עימה סופת רגשות אשר עשויה לבלבל גם את האדם החזק ביותר. מחשבות רבות הקשורות ברצון להיות הורה טוב לילדך עשויות להלחיץ את ההורה החדש והציפיות הרבות מילדינו ומעצנו עשויות לגרור מתחים רבים. במהלך הטיפול עולות מצד ההורים החדשים שאלות רבות:

 

-          האם נדע לספק לתינוקינו את כל צרכיו.

 

-          האם נוכל לשלב בהצלחה בין חיינו הישנים לחדשים.

 

-          איך נצליח לשלב את התינוק החדש וכל צרכיו בתוך מערכת היחסים הקיימת.

 

אימון זוגי מסוג זה מתאים לכל הורה בתחילת דרכו ואפילו מומלץ, בעזרת הבנה מעמיקה של הקשיים והמטרות הזוגיות מפתחים בני הזוג מפת דרכים אשר תואמת למצבם הנקודתי בחיים אשר בסיומה אמורים בני הזוג להגיע לנקודה אותה סימנו כמטרה. כאשר בני הזוג מגיעים למצב בו הם מתקשרים האחד עם השני ומדברים ביניהם על כל הבעיות ניתן בעזרת עבודה קשה לפתור הכול.

 

 

 

 

תחושות של כעס, תסכול ולחץ נפשי, הם חלק בלתי נפרד מאורח חיינו. בין אם במסגרת העבודה, בחיי משפחה ואפילו בין חברים ,

אנו נתקלים במצבים שמוציאים אותנו מהשלווה ומעוררים רגשות קשים ולא נעימים. אלו סיטואציות שכל אחד ואחת מאתנו חוו אותם על בשרם, אך הבעיה נוצרת כאשר אין אנו יודעים כיצד להתמודד איתם או כאשר הם משאירים בנו משקעים ארוכי טווח.

אדם שאינו יודע לשחרר כעסים, אינו משפיע רק על סביבתו ומרחיק ממנו אחרים – הוא למעשה מזיק לעצמו מבחינה נפשית ואף גופנית. כעס, הוא תופעה שהיא פנימית וחיצונית כאחד, אנחנו גם מבטאים כעס אך גם מרגישים אותו בכל חלק מגופינו.

מלבד עוגמת הנפש שאנו גורמים לאחרים בשחרור לא נכון של כעסים (צעקה, עלבון ואף פגיעה גופנית) הלחץ המצטבר 'אוכל אותנו מבפנים'.

מבחינה נפשית, התוצאות ברורות – אנחנו מרגישים עצבניים, חסרי מנוחה, כאילו איבדנו שליטה על חיינו.

לעיתים הדחקה של כעס, עשויה להפנות את האנרגיה השלילית כלפי פנים ולהפוך לרגש של דכדוך מתמיד ואף דיכאון קשה.

אך מעבר לכך - לתחושות של כעס ותסכול, ישנן גם השפעות גופניות שעשויות להיות הרסניות לבריאותנו.

ההיבטים הפיזיולוגיים של כעס מתבטאים בכך שהגוף נכנס לסטרס וכתוצאה מכך פעימות הלב גוברות, השרירים נמתחים, לחץ הדם עולה והריאות מתכווצות ונגרם קוצר נשימה.

תדירות גבוהה של לחץ נפשי מסוג זה עלולה לגרום "במקרה הטוב" לנדודי שינה, קשיי עיכול וצרבות, אך מחקרים מראים כי זהו עשוי להיות הגורם לסוגים מסוימים של מחלת הסרטן.
אימון אישי לשליטה בכעסים וכן, טיפול בלחץ נפשי, הוא הפתרון לאותם מצבי סטרס ולשחרור נכון של לחצים.

במהלך סדנת לימוד אימון אישי יינתן למטופל ארגז כלים מלא, החל מדרכים כיצד להימנע מאותן סיטואציות, כיצד לשמור על רוגע כאשר אנו נתקלים בהן,

איך לא להגיב באופן מוגזם ועוד שיטות שיסייעו לנהל חיים בריאים ומאושרים הרבה יותר.

לרוב, כאשר אנו מתפרצים וצועקים, הדברים שלנו נופלים על אוזניים ערלות ושני הצדדים יוצאים מתוסכלים ולכן,

במהלך האימון האישי, שלעיתים ישלב טיפול נפשי, נלמד גם פתרונות תקשורת שיסייעו לנו להביע את הדברים באופן שבו גם הצד השני ירצה להקשיב ולהפנים.

לפעמים אנו איננו מודעים לתופעות המינוריות של אותם מצבים ולכן, במהלך הסדנא מוצעת גם גמילה מכסיסת ציפורניים,

שהיא סימפטום ידוע של לחץ נפשי.
אימון אישי יחזיר לכם את השליטה בחייכם, את היכולת להתמודד עם סיטואציות בדרך נאותה, כך שכולם יצאו מרווחים.

השחרור מכעסים ומן המשקעים שהם מותירים אחריהם, מוביל לשיפור באיכות החיים הן של המטופל והן של האנשים הסובבים אותו.

המטופלים מדווחים על תחושה של הקלה, כאילו עול גדול הוסר מעליהם והם כעת יכולים לראות את העולם באופן חיובי יותר.

 

 

 

ניוזלטר

הרשם לניוזלטר - הזן כתובת דוא"ל