חפש מאמן

איזור בארץ
 
התמחות
 
אתה נמצא כאן:מאמרים»תרומה לארגון – תרומה להצלחה

תרומה לארגון – תרומה להצלחה

 

 

 

בתור בעלי עסק, אתם מעוניינים שהתפעול שלו יהיה לפי דופי. העובדים שלכם, לב ליבו של העסק, הם השחקנים המרכזיים בדרך להגשמת המטרה. מה שרבים לא נותנים עליו את הדעת הוא שיש הרבה משתנים המשפיעים על האופן בו העובדים פועלים, כאשר המקצועיות שלהם היא ממש לא הפרמטר היחידי. עובדים מגובשים, אשר שיתוף הפעולה ביניהם הוא ללא דופי, יוכלו בהכרח לשפר את מצב העסק. אז איך יוצרים את הגיבוש האידיאלי?

 

 

הכול מתחיל בארגון המרחב

 

על מנת להבטיח גיבוש בין העובדים, צריך להקפיד קודם כל שבעסק עצמו תהיה אווירה נעימה. אתם צריכים לעצב את המשרד בצורה רגועה ככל האפשר, עם חלוקה ברורה לאזורי עבודה. יחד עם זאת, מומלץ מאד כן לאפשר מרווח תקשורת בין העובדים: נניח, מיקום השולחנות בקרבת מה אחד מהשני. אחרי הכל, קל הרבה יותר לעובד לבקש את עזרתו של חברו כאשר ביניהם לא מפרידות מחיצות או דלתות.

 

אופציה אחרת היא תכנון חללים משותפים, בהם יכולים לעבוד מספר עובדים במקביל, בצורה קבועה או נקודתית. חדרי ישיבות או חללי עבודה רחבים יכולים לשפר מאד את האינטרקציה הנוצרת ביניהם במצבים אלה.

 

 

חלוקת משימות בין עובדים

 

באשר לאופי המשימות הנעשות בעסק, ברור שלכל עסק יש חוקים משלו. עובדה נוספת היא שלכל עובד, ככל הנראה, יש תפקיד מוגדר משלו. ועדיין, השאיפה שלכם היא לשלב בין המשימות השוטפות כאלה שיכולות או צריכות לכלול שיתוף פעולה בין מספר עובדים. ניתן לעשות זאת באמצעות ארגון העסק למספר מחלקות, או אפילו ברמת המשימה הספציפית. יש לחשוב מי האנשים המתאימים ביותר לבצע כל משימה (בהתאם לכישורים שלהם וללוח הזמנים) ולשלב ביניהם בצורה היעילה ביותר. נקודת המוצא צריכה להיות שבניית "צוות" מנצח לביצוע משימה יכולה לא רק לשפר את היחסים ושיתוף הפעולה ביניהם, אלא גם להביא לכך שהמשימה עצמה תתבצע בצורה היעילה והטובה ביותר.

 

 

בגדר חובה: ימי גיבוש

 

עם כל הכבוד ליחסים בין העובדים במהלך שגרת העבודה, הרי שדווקא מחוצה לה ניתן לשפר היבט זה בצורה ניכרת. המלצה מועילה מאד, בהקשר הזה, היא להוציא את העובדים ליום גיבוש, אחת למספר חודשים, במסגרתו יקחו כולם חלק בפעילות מהנה כלשהי. לא חסרים רעיונות לקיום יום גיבוש לעובדים, כאשר הנטייה ההולכת וגוברת כיום היא לקיים אותו בחיק הטבע.

 

מעבר ליציאה משגרת העבודה ולהרגשת הקלילות המלווה ליום שכזה, אפשר לפעול באופן ישיר על מנת לשפר את שיתוף הפעולה. צורה יעילה מאד לעשות זאת היא באמצעות משחקי משימות ותפקידים, משחקים בעלי אופי חווייתי: חשבו, למשל, על מצב בו העובדים נחלקים לקבוצות וצריכים לשתף פעולה על מנת להתגבר על אתגר ספציפי. את שיתוף הפעולה הנוצר ביניהם הם יוכלו בהחלט לקחת איתם גם ליום המחרת, כלומר, במשרד עצמו.

 

 

 

ניוזלטר

הרשם לניוזלטר - הזן כתובת דוא"ל